Mer vitt.



Jag hoppas på att sakta men säkert kunna byta ut flera stora möbler här hemma med tiden. En av de saker jag skulle vilja byta ut är sängen som just nu bara består av en 120-madrass med sådana där tråkiga medar till ben. Mitt sovrum känns väldigt smalt på bredden så jag är lite tveksam till om det verkligen gåt att stoppa in en riktig sängram där och ha kvar sängen åt det håll jag har den nu, men jag vill så gärna! 140 eller 160cm bred skulle jag vilja att den var iallafall. Lite mer sovyta är liksom aldrig fel, men å andra sidan vill jag absolut inte att den blir för stor heller, så att sängen tar upp hela rummet. Därför är nog 160 maxbredd.

Har kikat runt lite på ellos, IKEA och halens men på den först- och sistnämnda finns det ju bara sådana där bamsingar på 180 cm känns det som. IKEA har en del alternativ med flera olika breddar. Det gillar jag! Men om det i slutändan blir en säng därifrån ska jag inte säga :)

Här är iallafall några varianter jag tycker om:



image130
image131
image132

Bilder: Halens



image133

Bild: IKEA





Alternativt skulle jag bara hitta på något fint att ha som sänggavel i huvudändan och sedan en sängkappa, det finns ju en del att välja mellan på den fronten också.


image134image135

Bilder: ellos


image136

Bild: halens


Låtsasshopping?



Jag som inte hade tänkt köpa något nytt på ett tag, utan vara duktigt sparsam.. Idag klickade jag hem gardiner till köket och sovrummet, samt en klänning och ett påslåkanset som matchar gardinen till sovrummet från Ellos. Men jag är nöjd med det jag beställt iallafall!
En kjol och en klänning är dessutom redan på väg eftersom jag skickade efter det i en gemensam beställning med min mor förut i veckan..


image125image126image127

Bilder lånade från Ellos hemsida.


1. Öglelängder i antikvitt (de på bilden är ljusgrå, men det fanns bara en närbild på den vita modellen)
2. Gardin till sovrummet, förhoppningsvis kommer den göra sig bra i mitt ganska mörka, blålilatapetserade rum.
3. Sängkläder i samma mönster som gardinen. Tanken är att de vita sängkläderna också ska hjälpa till att ljusa upp rummet en aning. Dessutom passar dessa färger väldigt bra till det gröna lakan jag fick i julklapp!




Igår kom mamma med en tandborstmugg och en tvålpump också, som hon tydligen fyndat på Yves Rocher och frågade om jag ville ha dem. Jag satt så sent som kvällen innan och kikade på sådana ting i Drömhem & trädgård och tänkte att jag ville kika efter en tvålpump. Klart jag tackade ja!

image128




Jag tänkte att jag kunde bifoga en bild på sovrummet också, men jag har ingen bra med möbler där inne utan denna från "nyckeldagen" får duga.. Det ser ju inte så mörkt ut, men det blir det verkligen bara solen går runt huset eller om det är molnigt ute! Sådär fyra meter utanför fönstret är det nämligen skog...

image129

Bilder: sandralinneas.

Funderingar



När jag kikar runt i alla inredningsbloggar som finns där ute känns det som att jag inte har något att komma med alls. Jag hade hoppats att inspirationen skulle flöda, att jag skulle ha något att skriva om jag också. För jag älskar verkligen inredning, att se hur andra bor, att läsa om kluriga lösningar och tips på fina inredningsdetaljer/affärer och så vidare. Men jag kan inte hålla liv i den här bloggen om det bara ska handla om sådant. Och det känns trist, för själva bloggen tycker jag väldigt mycket om.
Med tiden hade jag funderat på att be någon om hjälp att göra om den lite, så den blir lite mer personlig. Men å andra sidan gillar jag det enkla.. och nu vet jag inte.. om jag ska bry mig?

Egentligen känner jag mig lite tveksam till att skriva alltför personligt här, det har jag en separat blogg till. Men någonstans blir det jobbigt att hålla dem separata också. Ska jag lägga ner den här? Ska jag bara skriva här? Ska jag fortsätta som nu?


För nu nöjer jag mig dock med att lägga in några bilder som jag tagit med min nya kamera - som jag verkligen älskar! Även om den kostade många slantar är jag såå glad att jag satsade på en Nikon D40X!


image122

image123



Nej nu ger jag upp! Det går inte att ladda upp bilder..Morr! Chaos och Caspian får räcka så länge..


Tisdagstema



Dagens tisdagstema är yta och här kommer mitt bidrag i form av PartyLites aromabrännare i Reflectionsserien där vax med fransk vanilj-doft inte riktigt hunnit smälta än utan skapar en ..kanske inte jättefin.. yta.




image120

Svacka



Jag har haft -har- en riktig inspirationssvacka på sistone, vet inte alls vad jag ska skriva som är åtminstone lite inredningsrelaterat..

Istället har jag ägnat otaliga timmar åt att läsa inredningsbloggar som jag samlat på mig länkar till de senaste månaderna. Jag avundas er som kommit så långt att ni har fast arbete, hus och familj. Det känns så inspirerande att läsa om inredning av nya kök eller barnrum eller kontor eller byggen av nya altandäck eller.... Ja, ni förstår.

Jag är så långt ifrån det där man kan komma. Med ganska dålig ekonomi, som hopplös singel i lägenhet med rätt stora begränsningar i vad man får och inte får göra, och som jag väl heller inte tänkt bo kvar i för alltid, så känner jag inte att förutsättningarna är ultimata att utveckla sitt inredningsintresse alltför mycket.


Idag anlände dock min nyinköpta Nikon D40X som jag hoppas ska hålla mig lite sysselsatt framöver. Jag ser fram emot fint vårväder med solsken och lite grönska nu, jag vill ut och fota fota fota!
Men det dröjer ju ett tag till.
Tills dess får jag fortsätta med mitt organisationsprojekt istället. Och utrensning för feng shuins skull.

Lite läsning av instruktionsbok kan nog också vara på sin plats när man bara hållit i en systemkamera en enda gång tidigare :)


image119



Vårfunderingar


De där gardinerna hann jag aldrig kika efter igår, istället dök min själasyster upp för ett elektroniskt samtal. Något mycket sällsynt, så det var en självklarhet att skutta upp ur fåtöljen och lämna katalogerna därhän.
Vårfunderingarna virvlar dock vidare i hjärnan. Redan före jul började nog tankarna på sommarplanteringar dyka upp någonstans bak i hjärnan. Jag längtar efter lite ljusare tider med värme och mindre snö, då funderingarna kan ta form på allvar!

image118


Såhär såg min uteplats ut i höstas. Eller en bit av den, åtminstone. Den där grästuvan kanske inte hör hemma där i era ögon, men jag tyckte om den och lät den stå kvar där hela sommaren. Nu är krukan förstås översnöad, men det gör inte så mycket. Det är fint med formerna som ändå syns..


I sommar, om jag fortfarande bor kvar här, vill jag ha någonting som är lite högre och skyddar en smula mot insyn på uteplatsen när man sitter där. Sedan ska jag nog satsa på pelargoner i år. Jag sneglade på dem redan i somras, men då hade jag inte plats för fler växter.. Vad mer, återstår att se. Det finns ju fantastiskt mycket att välja mellan i blomhyllorna!




Vårigare kök



Jag har funderat på gardiner till köket nu när det är dags att ta ner julgardinerna med snöflingor. Just nu funderar jag mest på vitt, men jag ska sätta mig och gå igenom alla kataloger som landat i brevlådan på sistone, Jotex var den som kom så sent om idag. Om det inte blir vitt lutar det nog åt grönt, eftersom tapeter och skåp går i den färgskalan.

Har ni något förslag på fina, gärna billiga, gardiner så hojta till!


image113

Jag har ingen bra bild på köket som det verkar, så ni får hålla till godo med denna julinspirerade, och en bild jag tog första gången jag var och tittade på lägenheten, då den förra hyresgästens möbler var kvar. Det kanske kan hjälpa er om ni ska ge något gardintips, iallafall?


image114

Kan väl tillägga att jag nog helst vill ha längder, eftersom vägen går alldeles utanför trädgården så när det är mörkt och man har lampor tända syns det rätt väl in. Grannarna skulle väl falla döda ner av förskräckelse om de såg mig i mina myskläder, otvättade hår och diskandes där inne när de gick förbi och den skulden vill jag nog inte ta på mig ;)



Tillägg: Behöver kanske påpeka att gardinerna ska vara färdigsydda och fönsterbrädan ska vara just så tom som den är eftersom katterna har det fönstret som sitt. Pelargonerna har ett eget fönster där de får stå i fred.



Ännu ett tillägg.. Tänk om jag kunde kommit ihåg att ta med inspirationsbilderna från början? De är allesamman lånade från Jotex.


image115
image116image117

Drömbo.



Om jag fick önska hur jag skulle bo skulle jag utöka min lägenhet med ett par rum. Först och främst med ett arbets- & pysselrum som jag kunde stänga till för katterna. Som det är nu är det inte alltför kul att plocka fram ett broderi eller att försöka skriva brev, för alltid är det en katt som kommer och lägger sig i, pälsar ner eller bara lägger sig pladask över en tidning man försöker läsa..
Det andra rummet skulle bli ett litet mysigt gästrum. Inte för att jag har gäster särskilt ofta, men det kanske skulle vara roligare när man väl får gäster då? Om jag sedan skulle flytta till en annan stad, som jag länge velat, skulle det nog bli mer använt också..
En separat matsal, alternativt ett större vardagsrum med plats för en matgrupp är en annan dröm. Jag vill ha en massa mysiga, lagom oavancerade middagar -eller kanske luncher och frukostar?- med några få hjärtenära vänner..

Sedan är det det där med köksbänksyta, den tycks aldrig finnas i tillräcklig mängd när man bor i lägenhet. Jag har alltid önskat mig ett stooort kök, förr tänkte jag lantkök. Sedan blev det lite mer modernt i stilen, raka linjer ..vita luckor och ekbänkskivor.. inte så mycket överskåp, kanske lite öppna hyllplan istället. Det får gärna vara några vitrinluckor i de överskåp som faktiskt finns. Jag tackar gärna ja till ett skafferi man kan gå in i. Och fönster mellan bänken och överskåpet för extra ljusinsläpp vore trevligt..

Nu vet jag inte, jag skulle älska det oavsett om det var i modern eller lantlig stil, bara det var stort!

I övrigt vill jag gärna ha ljus inredning, vitt som bas, med accentfärger som bryter av. I sovrummet kan en mörk fondvägg, gärna chokladbrun, vara trevlig. Mörkt rött fungerar också. Även om jag tycker att det är viktigt med ljus och luftighet känns inte ett helvitt sovrum något vidare för min del.. det behövs en motvikt också. Brunt känns som en bra färg för det.
Andra accentfärger jag tycker om är rött och grönt.
Blått var en favorit förr, men är det inte lika mycket längre. Inte för att det är något fel på blått, men smaken förändras ju.. Jag har konstaterat att jag inte känner samma dragning till svart heller längre, som jag gjorde förr. Däremot är jag väldigt förtjust i turkost nu, och jag har aldrig tyckt särskilt mycket om starka färger. Gult och orange är fortfarande färger jag undviker i möjligaste mån.


Med tiden hoppas jag att jag kommer bo i hus igen, men när man bor ensam och dessutom bara är 22 känns det ännu ganska avlägset.. så lägenhet fungerar utmärkt. Gärna i form av en bostadsrätt, så man får lite större möjligheter att styra själv hur man vill ha det, renovera och förändra utan att behöva få godkännande av hyresvärden först.


Nu till det mest spännande. Hur ser ditt drömboende ut? Hur många rum? Vilken stil? Färger? Vad är viktigt, öppen spis? Stort kök?
Och hur bor du nu? Se det gärna som en liten utmaning att visa planlösningen på ditt hus eller lägenhet! Jag älskar att rita planlösningar på mitt framtida drömhus och blir gärna inspirerad!

Här kommer planlösningen på min tvåa så länge..


image112





Vårfärg?



Imorgon ska julsakerna plockas ner här hemma. Ljusstakarna ska plockas undan. Julgranen ska kläs av och slängas ut. Det enda som får vara kvar ett tag till är gardinerna. Hur länge återstår att se, jag måste kika lite vad som finns i tyggömmorna först och främst. I vardagsrummet ska jag sätta upp ljusgröna längder i samma modell som de röda som hänger där nu. I övrigt kanske jag får kika efter något nytt, eller kika hemma hos mamma efter något att låna?

Egentligen känns det helt vansinnigt att börja tänka på vårfärger allaredan, det är ju bara den andra januari! Men efter en liten snabbkik på PartyLites hemsida blev jag inspirerad. Turligt nog har min mor en visning inbokad i slutet av februari, så då hinner jag köpa vårfärgade ljus lagom tills det är dags att klä om lägenheten i vårskrud åtminstone!

(De som någon gång doftat på PartyLites ljus/prover vet hur fantastiskt gott det mesta luktar. I höstkatalogen hade man tagit bort en av mina absoluta favoriter, men nu till "vårkollektionen" hade de en ny doft som heter chokladkokos, så det kanske finns hopp ändå? Jag hoppas åtminstone det!)


image109image110image111

Bilderna är lånade från PartyLite.

Furnish



Nu när jul och nyårsstök är avklarat finns det lite tid över att ta hand om högen med inredningstidningar som växte lite lagom under mellandagarna. I Hus & Hem stötte jag på ett skåp och visste inte riktigt om det var kärlek vid första ögonkastet eller tvärtom, tycker jag att det är rysligt?
Nja.. det lutar nog åt tummen upp, om det får stå på en passande plats.
Men skulle jag betala 96.250 kronor för ett skåp? Ens om jag hade råd?
Nja.. Tveksamt.

Vad tycker ni?

image106image107


Det finns i en annan färgsättning också, men den går totalt bort för mig som inte är särskilt förtjust i skrikiga färger, och speciellt inte gult.

image108

Bilderna är lånade från Furnish

RSS 2.0