Advent



Igår var det allaredan dags för det andra adventsljuset att tändas. Jag förstår som vanligt inte alls var tiden tagit vägen på sistone. Jag har prickat av några pyssel- och bakpunkter på listan, men flera återstår ännu. Om de verkligen blir gjorda återstår att se, i samma veva som den infann sig verkar baklusten ha försvunnit igen. Idag gjorde jag iallafall en andra omgång ischoklad, så nu finns det i överflöd. Kan en sådan som jag känna iallafall, eftersom jag inte är jätteförtjust i ischoklad. Det räcker med någon enda innan man är nöjd, liksom :)





Det flyttade in en grön grej här i veckan också. En plastgran, kallas de visst. Jag skulle gärna haft en livs levande, barrande sak men jag är en sådan som gillar att ha granen framme länge så det kändes som ett klokt beslut att köpa en av plast istället. Även om jag inte brukar klä den så tidigt i vanliga fall så har jag kommit över känslan att jag gjort något "oheligt" nu ;)
Jag njuter istället av alla små ljus och blänket som uppstår i de röda, silvriga och guldiga julgranskulorna. Ännu saknas glitter, men det går ju bra utan också!

Tyvärr hade jag inte lyckats fånga granen på bild på ett bra vis, så jag får återkomma med det vid ett annat tillfälle.


Igår monterades köksstolar här i vintriga Mora, och vilken skillnad det blev med de vita stolarna. Även om de förra också var ljusa blir det en helt annan upplevelse när blicken landar på det riktigt vita. De fångar allt ljus och sprider det på ett väldigt behagligt vis. Nu saknas bara bordet med trumpetfot så kan jag nästan känna mig nöjd med mitt kök. Ja, bortsett från de hemska gröna köksluckorna möjligtvis..




..och lite bättre matchade ljus i ljuskronan, kanske ;)


RSS 2.0