Egg & milk



Idag tänkte jag skapa en ny kategori här i bloggen. "Värt ett besök" får arbetsnamnet på den kategorin bli. Har ni något bättre förslag får ni gärna skriva en kommentar. Syftet med den här kategorin är att samla platser som av olika anledningar känns värda ett besök. Ungefär som en önskelista inför framtida tänkbara resor.


Förra veckan läste jag ett reportage från ett kafé à la american style i Plaza Interiör (03/08). Där serveras allt från american pancakes med lönnsirap till milkshakes, bagels, donuts och äggrätter av olika slag i en omgivning som verkligen skriker amerikanskt 50-talsdiner.

image154


Egg & milk heter kaféet som återfinns på Övre Husargatan 23 i Göteborg.
Öppettiderna är Måndag - Söndag 07-15.00

Ett besök på det här stället känns som ett måste nästa gång jag får för mig att besöka denna stad.
Det ser så härligt ut! Tycker ni inte detsamma?


image155image156image157




Jag ska försöka bli lite mer aktiv här i bloggen också. Det har saknats inspiration alldeles för länge nu, så det är bara att bestämma sig för att skriva så blir det nog bra ändå..


Plan(t)ering.



Det var fasligt länge sedan jag skrev här, nu igen. Det är tråkigt, men jag känner mig ganska tom på inspiration just nu. Även om våren är på väg känns den där riktiga, efterlängtade vårsommaren så långt borta ännu. Idag har iallafall ett litet steg tagits på väg mot sommaren i och med att en beställning på plantor sänts iväg till easyplant.

Som jag längtar efter att få plantera dem och se dem växa sig stora och frodiga!
Jag önskar att jag kunnat köpa mer. Men varken tid och ork, krukor eller pengar räcker hur långt som helst. Tanken är dock att planteringarna ska kompletteras med något mer, kanske ett gräs som kan fungera som insynsskydd på uteplatsen. Det beror lite på hur min framtid kommer te sig. Förhoppningsvis kommer jag flytta innan högsommaren anlänt..

Vad har jag då fallit för i år?
Tanken var pelargoner; vitt och rosa mot den gula tegelfasaden. I slutändan.. mja. Delvis blev det väl så. Men det blev lite mörkare färg också då rosenlisan min mamma hade för några somrar sedan inte fanns i år - till min stora besvikelse!


image149 Hängande Bambu "Green Twist"

image150 Pelargonmix "Horizon"

image151 Rosenlisa Cameo "Burgundy"


Bilderna är lånade från Easyplants hemsida.


Rosenlisan jag drömde om då?
Såhär såg den ut i våran trädgård 2005:

image152
image153

Det röda plastbordet är kanske inte det vackraste ni har sett här i inredningsbloggsvärlden.
Men det dög fint för ändamålet. Och som minne från min barndom har det definitivt högt värde! :)

RSS 2.0