La Rochelle



Snubblade över det här handfatet i en badrums-bilaga till Hus & Hem och blev alldeles förälskad. I ett i övrigt stilrent, kaklat badrum hade det nog blivit en fin stilbrytare? Det finns hos Fired Earth för 18.630;-. Som hittat, eller hur det nu var..!





Inspiration



De senaste dagarna har jag äntligen tagit mig tid att läsa ikapp alla inredningsbloggar jag bevakar, som inte hunnits med sedan flytten. Det har gett mig lite ny energi att komma iordning ordentligt här hemma, och ta tag i min egen blogg. Framöver ska jag uppdatera min länklista här med mina favoritbloggar, och så snart Morden i Midsomer är slut ska jag ge mig ut i köket och tömma en hylla i städskåpet och ställa in micron där istället. På så sätt kommer jag få en massa extra yta på köksbänken!
Kanske det låter märkligt med micron i städskåpet? Men det används mest bara som förvaringsplats för diverse skrot just nu, så det kommer nog bli en riktig förbättring :)

Återkommer vid senare tillfälle med resultatet, före- och efterbilder!

När man inte packar upp flyttkartonger..



Det finns mycket annat än flyttkartonger och flyttröror man kan ägna sig åt i livet. En sådan sak är att grilla. Det har jag gjort flera gånger i vår och sommar, men endast en gång har det blivit på den "riktiga" kolgrillen. Det var härom veckan när jag och mamma prickade in grillningen så fint att vi hann äta i lugn och ro ute i trädgården innan stormvindarna och de första regndropparna kom. För min del grillades kyckling! Mamma höll sig till någon slags nötkött..


Dessförinnan har jag hunnit med en del annat, i början av juni var vi välsignade (och förbannade, på samma gång) av en fantastisk sommarvärme. Var kan man då bättre fördriva tiden än ute på balkongen med en bok, eller tio? Jag avverkade faktiskt hela fjorton böcker mellan den tjugonde maj och den tjugoandra juni! Det tillhör inte vanligheterna för mig som bara läser i perioder och aldrig brukar hinna med mer än några stycken böcker under en sådan där period.
Nu hann jag bland annat avverka ett antal ungdomsböcker som jag läste under gymnasiet en andra gång, och därtill Maria Gripes Skuggserie som jag förälskade mig i alldeles totalt!




Jag har också hunnit måla lite hemma hos mamma. Vi började redan i höstas med altanmålningen, men den hann inte göras klar då. Nu är åtminstone väggen kvar. Taket återstår. Likaså gör målningen av fönster och en del brädor som byttes ut när taket (tegelplattorna) byttes ut förra året. Tyvärr har ju vädret inte varit alltför samarbetsvilligt när tid funnits i år heller, och nu lär det inte finnas tid över när det ska grävas upp och isoleras om runt grunden också framöver. Vi har ägnat oss åt att flytta en del växter och klippt ner buskar också. Det känns alldeles förskräckligt naket när man går ut på altanen just nu...




Man kan ju inte bara jobba och slita när det är sommar heller..
En del sådant här har hunnits med också:


(första bilden: asti med sprite, sockerdricka är dock att föredra :)



Ser ni blixten? Ni skulle bara veta hur många bilder jag tog innan jag fick en att fastna! Sedan var jag såklart på väg att lyckas fånga den bästa blixten någonsin, men då dog kamerabatteriet. Typiskt...

I helgen har det varit marknad här, och idag tog jag mig faktiskt dit en sväng. Inte för att det var så lockande egentligen. Allt såg likadant ut som när man var fem, jag har helt enkelt inget behov av att vandra runt där bland alla knallar med samma saker att sälja nu som då. På väg tillbaka till bilen gjorde jag mitt enda inköp. Vad det var får ni se på bilden här nedan, även om just den bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

Jag har avrundat veckan i tv-soffan där jag mot bättre vetande avverkat inte mindre än två avsnitt av Det okända som fått mig lite lätt småskrämd här i min ensamma lägenhet.. Hoppas ni har en mindre skrämmande söndagskväll och att helgen varit fin! Återkommer förhoppningsvis snart igen!


 

åter..



Det är länge sedan jag bloggade här, mycket har hänt sedan senast.
Igår var det två månader sedan jag flyttade in i min nya lägenhet. Tidigare i veckan lyckades jag äntligen få upp mina ljuslampetter på väggen. Det är annars ganska tomt på väggpiff, så det blev en enorm skillnad!
Jag fick upp en lampett i köket också, även om jag inte sitter där så mycket som jag skulle önskat så hoppas jag att den kommer till användning framöver. I min förra lägenhet satt den i vardagsrummet och i vintras var den flitigt använd.





Man kan ju tycka att jag borde kommit iordning med tanke på att jag bott i min nya lägenhet i två månader. Men så är inte fallet. Den fina sommaren som rådde i början av juni kom emellan, och sedan har tiden rusat iväg med mig.. Men jag hoppas kunna visa fler bilder snart!
Jag har tänkt att jag ska uppdatera oftare här i bloggen framöver också, tills dess önskar jag en trevlig fortsättning på helgen!

RSS 2.0