Sjukhuset.



Eftersom jag skrivit ett inlägg om det tidigare antar jag att det inte är mer än rätt att precisera mig lite nu när jag vet mer. I torsdagens avsnitt kommer min själasyster Engla vara med i Sjukhuset på TV3...




I övrigt råder som ni märker en konstant tystnad här för tillfället. Vi får se när jag lyckas bryta den nästa gång.



Tisdagstema - Humor


Humor är nog det svåraste tema jag (försökt) vara med på under min tisdagstemaskarriär. Och jag vet inte riktigt vad jag ska välja för bild ur arkivet den här gången heller. Min tanke var att det skulle bli en bild på mina födelsedagspresenter, vinglas, som jag fick förra året - för hur typiskt är det inte att sådana råkar ut för olyckor nästan innan de hunnit packas upp? Om man vill kan man se det från den humoristiska sidan.. Men det är väl inte särskilt roligt ändå?
Så jag väljer en rolig bild istället, sedan mina kattor var små bebisar som just flyttat in hos mig och var nybadade. De var inte så glada, men jag tyckte de var jättesöta och roliga när de hysteriskt putsade sig "rena" efter badet.


"Fönstershoppa"



Man kan väl inte kalla det fönstershopping när man faktiskt går in i en butik och strövar runt i nästan en och en halv timme utan att handla något. Men jag vet inte vad man ska kalla det annars?
Mio stod som utflyktsmål, ett ställe jag inte varit till på år och dag! Kanske lite för att jag vet att de har så mycket fint, med såna priser som inte riktigt passat mig.
Idag var soffor mest i blickfånget, men pynthörnan var nog det som gjorde att hjärtat skuttade lite extra - mest. Iallafall golvkandelabern. Oooh säger jag bara!

Ni kanske sett SIA:s reklam i alla inredningsmagasin under året? De har haft den mest förtjusande golvkandelaber i den, och från hyfsat starkt trån efter en "vanlig" (bords-)kandelaber fick jag upp ögonen för de stora varianterna. Nu skakade jag när ögonen föll på den stora silvriga saken. En dag.. då ska jag nog ha en sådan!

Men först ska jag köpa soffa!
Vilket århundrade det blir återstår dock att se.
Jag kunde iallafall konstatera att min favorit från katalogen inte längre är min favorit, hu så obekväm den var! Men visst är den fin, Hollywood XL? Även om jag vill ha en mer mullvads/brun soffa så var den gråa modellen inte så tokig heller.





Bild lånad från Mio

Höstpiff


Förutom att inviga min nya tvättmaskin blev det lite höstpiff i vardagsrummet. Gardinerna som hängt där hela sommaren och varit lite tråkiga fick komma ner från sin gardinstång, och sedan nålade jag upp ett tyg jag köpte för ett antal år sedan istället. Det blev en klar förbättring!
Idag fortsatte så piffet med ett draperat lakan över soffan, och som körsbär på grädden fick ett par kuddar naturligtvis komma fram ur sin gömma. Jag köpte dem på Åhléns förra hösten när de hade sänkt priset på dem. Är mycket glad för det!
Avslutningsvis bytte jag ut den turkosa sjal jag haft som bordsduk mot en löpare, och så fick en ljusstakstrio komma fram ur skåpet. Eftersom de är vändbara fick en bli vas till en (fusk)gerbera som jag fick i födelsedagspresent för något år sedan. Jag lyckades klantigt nog ha sönder vasen den bodde i i somras, så det var på tiden att den fick ett ordentligt hem igen!


Men nog med text nu, här kommer Före-Under tiden-Efter-bilder!



En saga



För någon månad sedan var jag på stan med min mor. Vi gick in i en butik och knappt hade vi hälsat på främlingen som stod där förrän jag var alldeles knäsvag av förälskelse. Men vi gick därifrån, och hördes inte igen - förrän jag gick in i samma butik igen i förra veckan. Och där stod han, på exakt samma ställe som sist!
Igår flyttade han in här hemma. Jag hade förberett och städat, ja rentav torkat golvet för hans skull.
Och nu är jag mer förälskad än någonsin!
Får jag presentera Herr Husqvarna!







Är han inte fin, så säg? Vi kommer otroligt bra överens även om vi just bara hunnit börja lära känna varandra, och jag vågar garantera många fina stunder tillsammans även om nu inte ens den starkaste av förälskelse kan komma ifrån att någon gång övergåri en halvtrist vardagsslentrian...


Tisdagstema - Onyttig


Det var länge sedan jag var med i tisdagstema, men så tänkte jag ta tag i det förra veckan. Såklart glömde jag bort det bara för det! Men nu så.
Några nya bilder har jag inte, så det blir en djupdykning i arkivet istället. Men det ska väl gå minst lika bra?









Temat är onyttig, och visst är det i högsta grad väntat att man väljer ätbara ting en sådan gång? Men det finns så mycket annat också som kan vara onyttigt; för mycket träning, för mycket sömn, för mycket vakenhet, för mycket lugn och ro, för mycket stress... Även nyttighet blir onyttigt om den tas ett steg för långt! Därför fick även jordgubbarna vara med den här gången.
Det sägs att lagom är ett svenskt påfund. Om så verkligen är fallet, är jag glad att det var just här begreppet uppstod. För jag tror stenhårt på att lagom är det bästa sättet att leva, i det stora hela. Sedan har man rätt att överskrida (eller underskrida) den där gränsen emellanåt. Jul och födelsedagar, eller andra bemärkelsedagar, är väl ganska bra tillfällen i matsammanhang till exempel...

Vad som är lagom för mig eller dig, det är förstås upp till oss själva att bestämma. Alla människor är ju faktiskt inte lika!
Att unna sig något emellanåt enligt mottot det är bra för själen tycker jag är en bra grej att lägga på minnet.







En salig blandning.


Jag märker att sommaren är slut nu. Visserligen fryser jag året om, även om sommaren, men nu är det verkligen illa. Så snart det här blogginlägget författats ska jag skynda mig att dammsuga lite här hemma, något som skjutits på framtiden alldeles för många gånger redan, och sedan krypa ner i ett varmt bad! Annars är förstås thé givet när man är frusen, eller kanske lite varm choklad för den som vill lyxa till det lite extra!
För min del är thé det givna, drucket ur en stor rosa mugg med vit insida. Jag har för närvarande "bara" 28 sorter, så ni kanske förstår varför ;) Men det var faktiskt inte länge sedan jag inte drack thé alls. Tills för tre år sedan hade jag mest rynkat på näsan och undrat varför människor drack så mycket thé. Men så fick jag upp ögonen för fruktthéer. En av mina absoluta favoriter har sedan dess varit och förblir nog för lång tid framöver Apple cinnamon & raisin. Med kanel- och äppelkombinationen känns den förstås ganska julig, och dricks därför mest under vintern. Men då finns ju alla de där andra sorterna att botanisera runt ibland!



Men nu var det egentligen inte thé jag skulle skriva om.
Min sensommar har varit mer eller mindre tuff av ett gäng anledningar, och det är bland annat därför mina uppdateringar här inte alltid blir så regelbundna. Ja, det gäller förvisso inte bara den här sommaren utan rent allmänt. Depressioner är sedan länge en del av min vardag men under en ganska lång tid hade jag mått mycket bättre och hade kanske hoppats att jag inte skulle drabbas av fler bakslag nu. Det verkar tyvärr inte bli så, men man får göra det bästa av allt och ta nya tag. Försöka tänka positivt och hoppas att det blir bättre snart.
Så ja, nu vet ni som inte redan känner mig varför det ibland blir så tyst här. Jag önskar verkligen att jag orkade ta bloggen mer på allvar, och göra något lika bra av den som alla de inredningsbloggare jag följer och inspireras av. Men nu blir det inte riktigt sådär bra alla gånger.



Ikväll är det så också säsongsstart av Sjukhuset på tv3. Jag har följt det under de föregående två säsongerna och kommer definitivt följa det extra noga i höst med tanke på att en av mina käraste vänner kommer medverka i programmet (som patient). Jag vet inte exakt när det blir, dock. Efter en snabb överblick över den här veckans program verkar det inte bli nu iallafall.. (tyvärr har jag inte orkat tala med min vän på några veckor nu på grund av vad jag skrev i ovanstående stycke, så jag vet inga närmare detaljer..). Har ni möjlighet tycker jag i varje fall att ni ska kika på programmet, precis som jag. Gärna med en kopp thé, ett par varma tofflor eller raggsockor, och några tända ljus! Det är höst, och då hör det till!




Bilden är lånad från Partylite.




RSS 2.0