Gott nytt år!

image104image105


Tänkte bara kika in och önska alla ett Gott nytt (blogg)år med dessa två bilder tagna i Linköping då jag firade in nyåret där med min bästa vän och ett maraton av Greys Anatomy.

Förhoppningsvis ses vi igen nästa år, då jag hoppas att jag blir bättre på att skriva regelbundet!


Kram!

Bokhylla?


Förra veckan satt jag och skrev in en del av alla de boktitlar jag samlat på mig i önskelistan på adlibris - istället för att ha små lappar liggandes här och där. Det är ännu ett ministeg mot ett mer organiserat liv i stort ;) ..hur det sedan slutar är en annan femma. Förhoppningsvis kan jag slänga en del av allt som bara ligger på hög och samlar damm här hemma, från gamla söndagsbilagor till aftontidningarna, till småprylar som aldrig används.

Nu när jul, och nästan också nyårsfirandet är avklarat är nästa stora grej bokrean. Om jag inte missminner mig så äger väl den rum i februari? Mest troligt kommer det landa en ny boktrave hos mig då, och trots min ganska nytillkomna lilla expedit-hylla från Ikea känns det som att böckerna har ganska begränsat utrymme fortfarande. Därmed skapades dessa inspirationskollage.


image102
image103
Alla bilder till kollagen är lånade från Ikea respektive Ilva.


Som synes går de mest i vitt. Inspirerad av de lantinspirerade bloggar jag läst på sistone, samt allmän ändring i färgfavoriter känns det som att vitt vore bäst. Inte minst för ljushetens skull!

Juluppehåll


Imorgon packar jag ihop mig och katterna och åker hem till mamsen och firar jul i mormorshuset. Dator finns förvisso, men inte min (dessutom med Vista istället för XP *ryser*), så det här får bli min julhälsning till alla eventuella läsare!

Nästa år hoppas jag att jag lyckas ta mig samman och skriva lite oftare igen, det gick ju så bra i början...


GOD JUL allesammans!


image101



Skål-mania


När jag kikar runt på andra inredningsbloggar kan det kännas som att ingenting nytt finns att tillföra, det har bloggats om så många fina saker! Men då tänker jag.. vem bloggar jag för? De som redan skrivit om kivi-ljuslyktor och FL/Y-lampan? Eller mig?

Så här kommer ett kollage med skålar från Iittala. De här skålarna har synts både här och var, i bloggar och inredningsmagasin. I början förfasades jag lite smått över den, den kändes gammeldags på ett icke-roligt vis. Men då hade jag nog bara sett den transparenta modellen också. Förra veckan fick jag ett juligt kort från det stooora telefonbolaget i brevlådan (som säkert de flesta andra här i landet) med en röd Iittalaskål med polkagrisar som motiv. Då kändes den plötsligt helt annorlunda. När jag så kikade runt på Iittalas hemsida i jakt på bilder till kollaget insåg jag att det finns flera färger som är riktigt fina, som skulle passa finfint in hos mig.

Såhär i jultider känns den röda allra mest rätt. Men även den frostvita och den gröna är riktigt tjusiga, och passar ju andra tider på året! Den gröna skulle varit fin i vår när jag ska sätta upp ljusgröna gardiner..

Då återstår bara frågan; vad ska man ha i den? Visst passar den för godis eller nötter, eller annat smått ätbart. Men jag äter knappt godis, och nötter är alldeles uteslutet. Och vad är annat smått ätbart?
Ska man kanske bara ha den ståendes framme som den är? Det kan ju funka, men i längden blir det lite trist tycker jag..

Vad tycker ni om den? Och vilken färg skulle ni valt, om någon?


image96

Kollage med bilder lånade från Iittala 



Tills jag eventuellt inhandlar den fina skålen har jag dock en annan skål som jag ärvt av min mormor. Jag vet inte om det rentav är så att hon ärvt den själv en gång, av sin mor? Ikväll har den fått titta fram ur skåpgömman det här blogginlägget till ära. Och för att det kändes ganska tråkigt med en godispåse i papper med skrikiga färger :)
En gång i tiden fick den agera ljusskål också. Det var inget vidare fint arrangemang, men eftersom skålen syns bättre där än på kvällens bilder slänger jag med den också:


image97

image98



Nu är det dags att bädda ner sig i den nybäddade sängen med bok och Sköna hem. Imorgon blir det köttbullsfix inför julen, och en del annat stök. Sist på agendan står tvättstugan, som jag inte känner mig inspirerad att besöka för fem öre. Ack om en fin liten tvättmaskin kunde flytta in i mitt badrum medan jag firar jul hemma hos mor ändå? ;)



Tisdagstema



Dagens tisdagstema är Stor och det väcker ganska många olika idéer. Mina katter, som var så små när de flyttade in hos mig har blivit stora nu! Det är nästan så att jag inte kan kalla dem mina bebisar längre..

Jag har blivit stor! Men på min småfolkstid fanns inga digitalkameror och vi har aldrig haft någon scanner så mina barndomsbilder finns bara på vanliga foton. Det är inte det lättaste att fota av i mörker heller, som ni nog vet.

Så jag satsar på ett annat barn. Visserligen är hon fortfarande bara en yttepytteliten människa i en stor värld, men sedan jag såg henne senast har hon blivit så stor!

image92

Liten..

image93

..har blivit en stor liten tomtenissa!


Det här är min barndoms bästa väns dotter Emilia som föddes den 5 februari i år. Idag dök det här fina julkortet upp i brevlådan! Tyvärr har vi inte setts mycket under tiden efter hennes födelse, så jag har inte några nyare bilder än den här ovan, tagen när Emilia var tre veckor.. kanske är det något som kan åtgärdas framöver? Jag hoppas åtminstone det!



Någon annan som blivit stor är min systerdotter Cornelia.. (fast de bilderna är lånade av min syster, så de räknas inte :) )

image94


image95




Jubileumshäst


Grannas lät tillverka en specialhäst till sitt 85-årsjubiléum och sedan valdes den ut att ges till årets Nobelpristagare. Jag måste säga att den väcker en riktig Vill-ha-känsla hos mig!
Jag begår nog helgerån om jag säger att jag inte är särdeles förtjust i tanken på att ha en klassisk dalahäst (eller lindrar det om jag samtidigt är noga med att påpeka att jag inte har något emot hästarna som sådana, jag tycker de är jättefina och den mest representativa produkt Sverige kan ha?!).
Hur fina hästarna än är känner jag helt enkelt inte att de passar in hos mig. Däremot har min mamma en i större modell som hon fick i arvsskiftet efter min mormor. Det stod två stycken i hennes vardagsrum som jag och min kusin brukade leka med när vi var där som barn. Den andra fick kusinens pappa, min morbror.

Men den här svarta dalahästen, alltså. Den är så fin att jag rentav funderar på att köpa den. Vi får se.
Det finns en vit variant också, och det hade förstås varit extra roligt att ha en av vardera färgen.


image88image91image90

Bilderna är lånade från Grannas


Uppdatering


Jag har varit ytterst dålig på att uppdatera (den här) bloggen på sistone. Vi skyller på julpyssel va? ;)
Den tolfte december kom granen in och kläddes. Det kändes lite snålt med färg så jag kompletterade med lite fler röda kulor och lite guld igår. Nu saknas bara glittret, men det har jag inte sett i den modell jag vill ha ännu så det återstår att se hur det blir med det.
Inför lucia blev det lite lussekattsbak kvällen den tolfte också. Jag var nästan klar med pysslet när Roomservice började, och då sjönk jag ner i fåtöljen med en katt och lite mjölk. Inte helt fel, minsann!

Till veckan återstår lite småstök. Göra köttbullar - för första gången någonsin.. Göra lite ischoklad. Och lite mer knäck, den jag gjorde tidigare "försvann" på något mystiskt vis ;) Och städa, det är väl inte det allra roligaste direkt. Men det är skönt att ha dammråttefritt över jul åtminstone.

I helgen har jag faktiskt inte varit hemma så hemskt mycket, utan spenderat lite tid hos min mor som haft besök från Göteborg. Visserligen kom de upp av en så tråkig anledning som en begravning, men lite har jag hunnit se dem ändå.

Nu är det så söndagsförmiddag, jag kikar på Super G på TV och det är väl dags att producera någon slags frukost. Ett mer innehållsrikt blogginlägg får komma en annan dag. Eller kanske senare idag? Det beror på vad annat som händer.

Avslutningsvis några julpysselbilder..även om kvalitén är långt ifrån den bästa!

image84image85image86image87





Lucia


Hoppas ni haft en trevlig Luciamorgon.. Bilden är lånad från www.moratidningen.se och kommer från Zorngården/svt's firande..


image83

Tisdagstema


Dagens tisdagstema är kök. Eftersom jag har ett ..låt säga stökigt kök, just nu, så tänkte jag att det får bli en bild av ett tomt kök från dess jag just fått nycklarna och skulle börja flytta in. Det är sällan min köksbänk är i närheten av såhär tom och fin, tyvärr..


image78


I bästa fall kan det väl kanske se ut såhär..fast med lite färre krukor..och förhoppningsvis inga katter..:

image79

image80

I höstas gick kylskåpet sönder och innan de nya kom på plats kändes det som att det hann gå en evighet då jag fick ha ett lånekylskåp ståendes mitt på golvet. När de nya var på plats kunde det dock konstateras att det var värt det, nu surrade det inte längre. Surr var något vanligt förekommende ända sedan jag flyttade in, annars ;)


Men jag kan ju inte låta bli att visa en lite nyare bild också. Här är julgardinerna just uppsatta, adventsljusstaken har inte kommit på plats ännu men jag hade fått en julstjärna av mamma som senare fick flytta in i en röd kruka i flätat trä med målade snögubbar på.

image81
image82



Soffor & sofföverdrag



IKEA har ett erbjudande fram till den 30 december som går ut på att man får ett extra sofföverdrag på köpet, vitt, om man köper en soffa i Ektorp-serien. Jag provsatt alla soffor (utom de i skinnmaterial, eftersom de är helt uteslutna i min värld) när vi var på IKEA i början av oktober eftersom jag har tänkt köpa en ny soffa när jag har lyckats spara ihop pengar till det. Ektorp vad den enda jag verkligen tyckte om. Så det här erbjudandet får mig att gråta lite inuti. Vita sofföverdrag är en dröm! ..som jag inte riktigt är säker skulle fungera hos mig med två pälsande katter.Tänk då att kunna köpa en soffa i en annan färg, förslagsvis svart, och ha den klädseln som säkerhet om den vita inte fungerade?

Oh, om någon kunde ge mig pengar till en soffa, då skulle jag klicka hem en ganska direkt..

image70image71image76image77
Bilder från IKEA




Å andra sidan så har jag fallit huvudstupa för en annan soffa också, från Mio(?), något dyrare förstås men med schäslongdel och det skulle vara rena drömmen att ha en sådan. Med Ektorp-soffa skulle jag vilka komplettera med både tvåsitssoffa och/eller fåtölj och fotpall. Och så är förstås schäslongen här ovan en dröm för mina lässtunder. Nå, sparkontot ekar ganska tomt så jag har gott om tid att fundera vidare :)

Chokladpaus


image68
Bild hittad på google, lånad från linneasskafferi 

image69


Min inredningsblogg tycks ha tagit varm chokladpaus längre än tänkt, så jag tänkte dela med mig lite av chokladen och min nya julmusik som klickades hem från CDON förra veckan så att den landade i min brevlåda för några dagar sedan. Fast jag måste erkänna att jag själv inte druckit någon choklad, inte har det blivit något thé på sistone heller.. Däremot har jag gjort knäck, och lyckats bra med en del och lyckats mindre bra med en annan del.. Tråkigt, men det var mitt eget fel. Jag hade för dåligt tålamod :)


Idag visar de Sound of music på TV3 och jag tänkte försöka se en glimt av det iallafall. Men om ett tag ska jag och mamma fara till kyrkogården och tända ljus och sedan var det tal om att hon skulle tvätta bilen så jag vet inte hur mycket jag hinner...

Sedan visar de en av mina favoritfilmer Brudens far på TV4 också, så det blir lite klurigt att välja vad jag ska se om jag faktiskt har möjligheten..


Ta för er av chokladen så återkommer jag en annan dag!

Tisdagstema - horisont



image64
image65

image66image67

Kunde som vanligt inte riktigt bestämma mig för en bild till Tisdagstemat..:)


Rött är sött


Bloggen har gått på lite sparlåga den sista tiden, det har varit en hel del adventsstök och fläng hit och dit så jag har inte riktigt orkat vara uppfinningsrik och hitta roliga saker att blogga om. Inte blir det mycket bättre idag heller, då jag slängt ihop ett rött ikeakollage bara för att det ska vara något nytt här om någon skulle få för sig att kika in. Rött blir det eftersom det är första advent, och jag inte har hunnit med att tända första adventsljuset ännu. Det tänkte jag vänta med till ikväll när jag kommer hem från Moras julskyltning...
Så håll till godo :)


image63


RSS 2.0