Ett komplement


Bild lånad från Ikea.

Jag kände att jag måste göra ett kompletteringsinlägg till det jag gjorde häromsistens med soffbord. Detta är inte helt pjåkigt, även om det inte ser ut som världens enklaste att städa under. Men då det är så litet kan man ju alltid flytta på hela alltet när snabeldraken är ute och far, förstås. 599 kronor känns ju också hur överkomligt som helst, jämte de andra.. man skulle rentav kunna köpa två! :)

Om man nu kom sig iväg till "närmaste" Ikea (trettio mil bort) nån gång, förstås. En liten detalj i det stora hela...





Också den återfinns på önskelistan...




Jag bloggar ju så sällan så tre inlägg på en och samma dag är väl inte annat än helt fantastiskt. Visst?
Skulle bara göra ett tillägg på önskelistan, ifall någon inte vet vad de ska ge mig i födelsedagspresent om lite drygt fem veckor..;)

Arka lounge chair finns, liksom Flower-bordet hos Svenssons i Lammhult, till det facila priset av 4495 kronor.


Soffbord



Jag tycker att allt är kantigt och trist i mitt vardagsrum. Därför har ett runt soffbord kommit att bli en självklarhet. Jag var inne på ett vitt, runt, från Ikea ganska länge. Men jag inser att vitt inte riktigt är min möbelfärg när jag irriterar mig på att bokhyllan inte ser helt vit ut när den är dammig. Och jag är ingen notorisk dammutrotare (det finns liksom viktigare, eller åtminstone roligare, saker att lägga sin tid på.. den är ju inte outsinlig utan måste användas effektivt)
Svart känns mer rätt. Nu.
Måtte jag hinna inhandla ett bord innan jag börjar tvivla och ändra mig igen. Fast det lär nog dröja ett tag innan jag sparat ihop tillräckligt med slantar för att kunna inhandla ett av mina drömbord. Typiskt nog är ju snygga svarta, runda bort inte riktigt lika vanliga som vita eller träfärgade bord?

Här är iallafall några av drömborden...



Flower Mono som finns hos Svenssons i Lammhult.
5990 riksdaler får man ge för det stora, 4100 för det lilla.


Air finns hos EM.
Det stora bordet mäter en meter i diameter och kostar 4995, satsborden kostar 3995 kronor (för två).


Även Balett kommer från EM och finns i tre storlekar. Det största är 90 cm i diameter och kostar 1495 kronor. Något mer överkomligt pris, alltså.


Sedan blev jag påmind om detta bord när jag tittade in hos Inredningskaos. Jag försökte förgäves att hitta det på bild efter att ha sett det i både Sköna hem och Allt i Hemmet i våras. Det påstods komma från Room, men där hittar jag bara sidobordet... Om inte minnet sviker, ska det alltså finnas även i svart. Det står högt på önskelistan...



Bilden som jag helt fräckt knyckte hos Inredningskaos kommer ursprungligen från Living etc.



Om jag ändå drack champagne...




Bild lånad från Svenskt tenn

Om jag ändå vore en sådan där glamourös alkoholdrickare. Som gillade vin liksom. Och kanske lite champagne (det kan jag förvisso inte helt utesluta, för jag har aldrig smakat). Istället för mina "fuskdrinkar" med sjuttio procent läst och resten Asti Martini..
Då hade jag velat ha dessa underbart fina glas, som jag föll huvudstupa in löööv with när jag, ja vad annars än; läste Sköna hem.

Haha. Det tycks hända ganska ofta att min inspiration till bloggen kommer därifrån
Jag var länge tveksam till den tidningen, tyckte att den kändes för mycket rikemansgatans specialtidning. Men jag har alltmer kommit att uppskatta den för sin klassiska stil, för att man trots prislapparna på det de visar kan finna inspiration. Den är ögongodis, såväl som trerätters middag för kunskapsbanken. Jag gillar deras antik-sidor. Där man får lära sig om möbler från förr, som ju faktiskt inspirerat till de möbler som skapas nu.. Och sidorna där de berättar om en formgivare i varje nummer.


Men för att återgå till glasen då, som är skapade av Ilse Crawford och Michael Anastassiades. Finns på Svenskt tenn för 450;- styck. Som hittat, som vanligt! ;)



Skogsgrönt



I min förra lägenhet hade jag gröna vardagsrumstapeter och insåg hur trivsamt det är att leva med grönt omkring sig. Men jag har insett att de ljusa nyanserna inte faller mig riktigt i smaken. Så blädrrade jag i Sköna hem och fann det här reportaget - och så föll bitarna på plats. Det är de där mörka nyanserna som är mina! Skogsgrönt, mossgrönt, den där riktiga julgröna färgen... Om ni har Sköna hem nr 9/09 liggandes i närheten, leta fram sidan 126 och njut! Tyvärr lever ju inte bilderna här riktigt upp till dem i tidningen...





Bilder lånade från Sköna hem

RSS 2.0