Mina favoritbloggar





Häromsistens hittade jag en ny favoritblogg som emellanåt gjorde att jag låg halvt dubbelvikt och skrattade så tårarna rann. Då föddes tanken att jag borde dela med mig av mina mesta favoriter till vänner och bekanta. Inte ens när jag försöker dra ner på antalet favoriter till den här sammanställningen lyckas jag särskilt bra, som ni kommer notera alldeles snart. Men man kan väl aldrig få nog med bra bloggtips, visst?

Nu är ju det här fortfarande en inredningsblogg, även om den kanske inte kommer förbli det, så jag har fokuserat på inredning och design den här gången. Men ett par tips kanske bättre kategoriseras i någon slags livsstils-kategori.. eller vad ni nu själva kan tänkas vilja kalla det.

Innan jag skrivit ihop en hel roman vill jag bara skriva några avslutande ord, nämligen de om att jag hoppas ni tar er tiden att botanisera runt bland länkarna. Läs dem helst i sin helhet från början till slut, så ni får den där sammanhängande grejen och kan uppskatta dem lika mycket som jag gör!

Så, då var det dags då;


Den där bloggen jag fann mig dubbelvikt, gråtskrattandes till är ingen mindre än By the sea i Tosteberga. Leena som är skribenten bakom bloggen, och hennes man, har förvandlat ett vanligt tråkigt 60/70-talshus till en dröm i två luftiga plan med världens utsikt över havet. Och deras katt. Jisses, den är ett kapitel för sig! Detta är helt klart en av mina absoluta favoritbloggar alla kategorier!

Alldeles efter Tosteberga reste jag vidare i bloggosfären till ett nybyggarland i Salem, Stockholm. Där har ett hus byggts som det bloggats om på Lundins nya hus. Deras kök är som en (min) dröm, för att inte tala om badrummet. Och den gigantiska altanen i två etage!


En mammas dag-Weronicas
blogg är precis som hennes stil. En klassiker som håller i längden. Jag älskar den, det känns alltid lika härligt att läsa hennes publikationer! Weronica skriver under samma flagg som Helena, och hon är inte alls tokig hon heller.

[enbulleurugnen] är en absolut fantastisk blogg, mer feelgood än inredning. Men det återfinns en hel del sådant också, särskilt nu sedan de köpt hus och börjat renovera det... Deras hund är ljuvlig, och fotona är ofta sjukt roliga. Behöver man få sig ett skratt en dag är det definitivt hit man borde vända sig.

Jag ägnade mig åt att läsa en blogg vid namn hejlillo från och till hela vårvintern. Kom av mig. Började läsa igen nu i sommar. När jag läst den gav jag mig direkt på skribentens nya mer designinriktade blogg AprillAprill. Den är som en godispåse deluxe, kika in så får ni se!

En annan av mina absoluta favoriter är Hemmaplan-Charlotta som ganska många fredagar delat med sig av fredagsdrinktips. På så vis fann jag den illblåa Isbjörnen som är min favorit. Må så vara att det är den enda drink jag testat... Men det är ju inte för drinktipsen jag följer henne egentligen. Det svarta huset hon byggt med sin man är hur fint som helst!


Härnäst kommer de bloggar jag följt längst att listas utan alltför mycket ordande om dem. De är favoriter, helt enkelt. Förhoppningsvis förstår ni varför om/när ni ger er på att läsa dem själva;

saravillfara
Kitchenbloom

isa
(om någon någon gång skulle få för sig att de ska köpa en present till mig av någon anledning är hennes illustrationer i topp på önskelistan... ;)

Camillas nya hem

CarlssonKarlsson
Husnr8 (vilka fina lila planteringar hon lyckats skapa!)
Mitt vita hus

Hilleshög
Humlebacken
Mrs B & co
Strandviksvillan (detta är den första inredningsbloggare jag sett som inreder med Partylite-produkter, åtminstone i större skala. roligt! men så bor hon i Finland också, PL's svenska huvudkontors tillhåll...)
caisa K.



Husmusen som är i färde med att byta namn skriver om trendspaningar och inredning. Det kan för min del kännas lite ytligt när man bara spottar ur sig blogginlägg om senaste nyheterna på marknaden, men Fridas blogg är annorlunda. Hon har hittat balansen och känns inte alls ytlig. Dessutom bor hon i Göteborg och det är jag en liten aningens smula avundsjuk på ;)
Inspirera mera drivs av en namne till mig. Hon har skapat ett trevligt tillhåll i cyberspace med sin blogg. Hon har världens sötaste bengalkatt dessutom.

Sedan har vi ColonialEast som har gjort ett taklyft. Vilket innebär att de byggt på en våning på sitt gamla hus. Det har väckt drömmar om att kanske, möjligtvis, en dag genomföra ett sådant projekt med mormorshuset som jag hoppas få överta efter min mamma en dag... Haha, varför drömma smått när man kan drömma stooort? ;)


Mitt avslutande tips är badanka. Hon skriver sådana fina, tankeväckande texter. Ta er tid att läsa dem...



Så, nu har ni något att göra en stund, eller fram till jul snarare. Om inte midsommar rentav ;)









RSS 2.0