Adventsljusarrangemang



Långt ord det där, adventsljusarrangemang.
Jag vet inte när det är "okej" att ställa fram adventsljusstaken egentligen, den med levande ljus alltså. Elljusstakarna och stjärnorna är jag benhård på att inte tända innan fredagen i adventshelgen. I det här fallet betyder det i övermorgon, och åh vad jag längtar!

Idag var jag iallafall ute på inköpsrunda till mitt adventsarrangemang och när jag kom hem med ljusen och dekorationsstenarna kunde jag inte låta bli att göra iordning det!



Jag köpte guldiga dekorstenar och placerade blockljus och stenar på en bricka som jag hade sedan innan. På den är det tänkt att det ska stå en vit och två svarta skålar, jag brukar använda dem till tacotillbehör och sådant. Men jag tycker nog att brickan används bra mycket bättre nu!
Anledningen till att det blev blockljus i år är såklart att det är mycket längre brinntid än på vanliga stearinljus. Brinntid är A och O i mitt hem, som ni förstår ;)

Men det går ju inte att fira jul utan en klassisk adventsljusstake också. Även den fick guldstenar i år.



Förra året hade jag röda glasstenar och röda ljus med guldglitter, som vissa kanske minns?





Avslutningsvis vill jag visa en julgranskula som också fick följa med mig hem från Mio idag. Förra året var första året jag hade en egen gran och det blev bara en massa billiga plastkulor från ÖoB och Ikea i den. Förvisso är det inget fel med det, men jag har tänkt att jag ska köpa någon ny kula varje år framöver - så kanske jag en dag får en riktigt oplastig julgran!




Oj vad jag längtar efter att se den på plats i min gran, upplyst av de små ljusen..
Det är väldigt mycket längtan såhär års, kan vi konstatera! :)






Inspiration



Jag tänkte ge mig på att bryta tystnaden här igen, om så bara för en stund.

Inredning känns inte roligt när det ekar på kontot och man vet att det kommer dröja länge innan man kan uppfylla sin längtan och önskan om att byta ut alla ihopsamlade arvegodsmöbler som sett sina bästa dagar för länge sedan. Men samtidigt är det ju gratis att drömma, så jag tänkte försöka samla några av mina tankar inför hur jag vill att det ska se ut hos mig här tills den dag det faktiskt är dags att göra verklighet av det.

Jag börjar med köket idag.
Där finns inte mycket till valmöjligheter vad gäller möbleringen, rummet är inte så stort. Men det gör ingenting. Bara jag får byta ut de fruktansvärt obekväma stolarna, som skruvarna hela tiden skruvar upp sig i så att man inte gärna sitter på dem av rädsla för att hamna på golvet helt plötsligt, så vore jag riktigt nöjd. Men jag vill gärna ha ett ordentligt köksbord också. Det bord som hör till stolarna är fruktansvärt fult och används för tillfället som databord. Det bord som står i köket är älskat arvegods som egentligen inte är ultimat att använda som matbord.

Såhär såg det ut den kväll när jag och min mor tjuvstartade firandet av min födelsedag genom att provsmaka tårtan jag beställde efter mycket beslutsångest (ni får ignorera oredan ;).




Min plan är att ha ett runt bord istället. Drömmen är detta bord med trumpetfot, men det ligger nog liiite utanför min budget så det lutar åt det billigare alternativet från Ikea där även foten är vit. Stolarna känner alla igen. De finns i var och varannat hem, men jag tycker att de är bekväma,och enkla. Vill man förändra kan man alltid lägga på en dyna av något slag för att liva upp. Frågan är bara; ska stolarna vara vita, som bordet. Eller svarta, för att kontrastera? Återstår att se :)





Bilder lånade från mio.


RSS 2.0