En lisa för själen!



Ikväll gjorde jag slag i något jag längtat efter ett tag nu; jag tog ett underbart skumbad i mitt nyligen rengjorda badkar! Med sandelträ & ylang ylangdoftande Dove-badskum som egentligen var menat att bli en julklapp en gång, och några tända ljus, var det nog världens bästa bad.. Det var evigheter sedan jag badade senast, men nu tänker jag definitivt se till att det blir fler bad framöver.

Men tills nästa gång måste jag försöka göra mitt ofräscha badrum lite mysigare på något vis. Duschdraperistänger är iallafall införskaffade, äntligen, så snart kommer duschdraperiet komma på plats. Det borde hjälpa. Tyvärr måste jag trolla med det jag har i gömmorna tills vidare, det blir nog lite knepigt, men absolut inte omöjligt. Återkommer kanske med resultatet vid tillfälle :)



IKEA och gränser.


Häromdagen lyckades jag läsa klart Ikeakatalogen, det tog tre dagar. För första gången läser man ju verkligen. Kikar noga, bläddrar med andakt. Men när jag slagit ihop katalogen tänkte jag mest, "Jaha, var det allt?".  Förvisso tyckte jag mindre om förra årets katalog, men det var inget särskilt med den här heller. Lite besviken blev jag. Förr var katalogen alltid sönderbläddrad långt innan det var aktuellt med någon ny. När jag började fundera nu kom jag fram till att den gamla katalogen bara varit framme någon enda gång det senaste året. Så ska det ju inte vara!

Ett par saker fastnade jag ändå lite extra för. Lustigt nog var det bara sängramar/en huvudgavel.
Men i slutändan står jag fast vid min tidigare favorit, Hemnes. När tillfälle uppstår vill jag gärna ha en sådan. Frågan är bara vilken färg som är finast, svart eller vit? Mitt sovrum är väldigt ljust, så en svart säng hade kunnat bli en skön kontrast till det. Men jag vet inte.. Tyg är också bra som färgsättare, bäst rentav. Jag är nämligen otroligt ombytlig när det gäller färger.




Bilderna är lånade från Ikea.




För att gå över till något annat nu.
En sak jag funderat på den senaste tiden är det här med gränsdragning, hur privat eller offentlig ska jag vara i den här bloggen? Alla brottas säkert med sådana frågor, speciellt i början eller när läsarantalet ökar.
Personligen finner jag inredningsbloggar där man mest bara lägger in inspirationskollage/bilder om saker blir ganska tråkiga i längden. Jag vill ha vardagsskildring! Och jag har egentligen inga problem med att vara personlig, jag har en vardagsblogg (och en dagbok på ett skribentforum därtill!) som skildrar mitt liv ur alla möjliga och omöjliga vinklar. Men då vet jag också i det stora hela vilka som läser där, medan det här kan dyka upp nya människor rätt vad det är - inte minst när fina bloggare som Evelyn plötsligt länkar hit! :)
Jag måste nog fundera vidare på det här ett tag till, tills dess vill jag gärna höra hur ni funderar kring det här med gränsdragning. Hur känner ni när ni själva bloggar?


Cathrins värld



Min vän Cathrin har gått och skaffat sig en ny blogg med riktigt fin design (som en vän till henne får ta äran för), och jag kan ju inte låta bli att uppmärksamma det. Med bloggbytet och den personliga designen har Cat lovat att blogga mer, och det hoppas jag verkligen med tanke på hur fint hon och hennes sambo har i sitt lilla mysiga hus. Bloggen är förvisso ingen renodlad inredningsblogg, men nu när huset är till salu och ett nytt inredningsobjekt är köpt hoppas jag på många lika inspirerande bilder framöver som i den gamla bloggen... Annars är den förstås läsvärd när det inte handlar om inredning också!

Jag tar mig friheten att tjuva två bilder från hennes "gammelblogg" bara för att ge er en tjuvkik :)



Inte så mycket inredning...



Det här inlägget kommer det inte vara så mycket inredning över, och ni som känner mig och följer mina andra internetdagböcker/bloggar (+ bilddagbok) har både läst och sett tidigare, men jag vill skriva om det ändå. Om vad..?

Om korsstygnssömnad. Många ser det säkert som mormorsgöra, men jag älskar att brodera! Mina första riktiga broderier köptes när jag gick i högstadiet om jag minns rätt. Det var ett långstygsnbroderi med ett motiv av penséer och förgätmigej. Det färdigställde jag på ett par dar. Sedan var det en julkalender som stod på tur, ni vet en sådan med siffror och små ringar som man fäster paket i. Den är nog klar nu, men det tog sin tid och den har aldrig blivit monterad och upphängd på någon vägg. Det borde den få göra i år!

Därefter hade jag många års uppehåll innan jag för ett par, tre år sedan fick för mig att skicka efter en hel hög med broderier från Linea (de har gått ihop med Ateljé Margaretha sedan dess, därav länken som ni kanske finner underlig annars). Jag tog mig för en Mirandanalle och sånär som på lite konstiga stygn (som-inte-är-korsstygn) är den färdig för ramen som legat i en byrålåda och väntat tålmodigt på sitt motiv.

Sedan blev det ett kattmotiv som det gått sådär med, för även om man gillar att brodera så finns ju risken att man räknar fel och det är precis vad jag gjort med det. Så nu har jag lagt det på hyllan i väntan på lite extremt tålamod till färdigställandet ;).
I helgen tog jag mig så friheten att påbörja ett helt nytt broderi, vilket känns litegrann som att synda när det förra inte är klart. Men det var iallafall bara ett litet och blev klar på ungefär ett dygn. Nu håller jag på med nallens andra kompis av tre, och som det ser ut kommer jag bli klar med dem i god tid till jul! Att det blev en jul två år senare än det var tänkt är ju bara en petitess i det hela, visst?


Broderar ni?




Bilder: Lånad från Ateljé Margareta samt Privat






Inspiration & snabbäppelkaka



Jag fick en kommentar av Evelyn och fick till min förvåning se att hon hade tipsat om min blogg när jag kikade in hos henne för att svara på den. Ni förstår inte hur glad jag blev för den upptäckten! Jag har en enorm prestationsångest kring den här bloggen, när jag kikar runt hos alla "riktiga" inredningsbloggare blir den ju knappast bättre heller ;).
Ni har väl knappast undgått min brist på regelbundna uppdateringar här heller, men nu vaknade inspirationen till liv och jag tänkte bjuda på receptet till min Snabbäppelkaka. Den är bra när suget efter äppelpaj är för stort samtidigt som orken att göra en riktig mördegsäppelpaj är för liten. Den serveras med fördel med vaniljsås, för er som inte bryr er om att det är en smula onyttigt :)





Snabbäppelkaka


75 gr margarin
1½ dl socker (kan minskas)
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1½ dl mjölk
1½ tsk bakpulver

2-3 klyftade äpplen
pärlsocker
kanel

Blanda samman alla ingredienser, häll upp i en form och stick ner äppelklyftorna i smeten. Strö över socker och kanel.
Grädda i 200 grader i 20-25 minuter.



Själv brukar jag ta mer havregryn och mindre vetemjöl, nu senast har jag dessutom bytt ut lite vetemjöl mot dinkelmjöl. Är man modig kan man experimentera lite efter vad man har i skåpet alltså. Dessutom använder jag strösocker istället för pärlsocker, men det är väl en smaksak!


Före - Efter



Jag lovade visst att återkomma med bilder på mitt städskåpsprojekt också. Som vanligt har det dock bara blivit halvgjort. Ni får nöja er med det, åtminstone tills vidare. Förhoppningsvis kan ni lista ut vad som är före och vad som är efter också? :)



Länkuppdatering




Jag lovade en gång för länge sedan (känns det som) att sätta samman en länklista till någon med gipsad fot och en hel sommar framför sig. Det kanske är lite för sent nu, när gipset är borta och sommaren mer eller mindre likaså. Men nu har jag iallafall lagt in nästan alla mina bevakade inredningsbloggar i länksamlingen i menyn här till höger. Hoppas ni finner något läsvärt!
Det är mestadels inrednings- och husbyggarbloggar, men en del annat har också smugit sig in. Jag vet inte riktigt hur de ska kategoriseras, men livsstilsbloggar är ett ord jag gillar att beskriva dem med.

Och när jag så ändå är igång med att skriva om länkar kan jag berätta att de markerade med en stjärna (*) skrivs av människor jag är mer eller mindre bekant med. Leta er gärna in hos dem, jag tror nog det finns några guldkorn där!


Nu när det varit så dåligt väder ett tag har jag funnit mig själv ganska fastklistrad vid datorn. Förra månadens inredningsmagasin blev lästa oroväckande fort och sedan visste jag inte riktigt vad jag skulle ta mig för riktigt. Tills jag kom på att jag kunde avverka några länkar i mappen "inredningsbloggar, undersök". En av de första bloggarna jag tog mig an var Helenas. Jag har redan följt hennes medbloggare ett tag och blev glad när jag fann denna del av En mammas dag lika trivsam.

Tack vare det höstlika vädret utanför fönstret har jag också haft tid att gotta mig i Tjohalias och nu senast CarlssonKarlssons bloggar. I den senare bloggen återfinns förutom en kopiös mängd före-efterbilder också den sötaste hunden man kan tänka sig. Att hon heter Marabou gör ju inte saken sämre för en fd chokladråtta som mig ;)


RSS 2.0