Nätshopping



Igår såg jag en bordslampa i Drömhem & trädgård som jag alldeles förälskade mig i. Jag har en lampa från Ikea i mitt vardagsrumsfönster just nu, vit, som jag tycker ger ett alldeles för skarpt sken även om den står bakom gardinen. Men den där..den skulle vara perfekt..

Så jag funderade lite och kom fram till att jag skulle leta fram den i Elloskatalogen, eftersom det var därifrån den kom. Och så kikade jag ut en sak jag hade funderat på att beställa som julklapp. Jag räknade lite och sedan tog jag plats vid datorn så nu är ett paket på väg någon gång i början av november. Härligt! (Jag längtar ihjäl mig redan..efter min lampa då, inte efter julklappen..den är ju inte till mig ;) ..fast jag önskar att jag hade haft råd att köpa två stycken, men det kanske kommer en chans till komplettering längre fram).

Hur ser då min nya lampfavorit ut?



image3

Bild lånad från Ellos


En aning tidigt?



Igår landade Drömhem & trädgård i min brevlåda, med det juligaste av juliga omslag. Och det kändes minst sagt en aning underligt, för det är ju bara oktober än. Men det skadar väl inte att vara ute i god tid med inspirationen, antar jag :)
Och idag kom Hus & hem, ni må tro att jag ser fram emot att läsa dem båda i lugn och ro. Hittills har jag bara haft några småstunder till övers, men ikväll tänker jag inte få för mig att börja organisera om filmer och papper när klockan är närmare tio.
För min del är kvällarna en sådan stund då man får unna sig att sitta ner i soffan eller fåtöljen och bara göra sådant man vill göra oavsett om det svämmar över i tvättkorgen eller om dammråttorna dansar. Mottot vad gäller dammsugning är ungefär "en dammråtta kan bara bli större innan man tar tag i dammsugningen, och även om man dammsugar idag får man snart göra det igen".
Städning är absolut ingen favorit hos mig, nej. Men att ha rent och snyggt tycker jag om. Konstigt det där ;)


image2

Inredningstips



Mitt bästa inredningstips alla kategorier antar jag skulle vara ljus, och fina ljushållare/ljusstakar. Ingenting tycker jag gör sådan skillnad som att ha fina ljuslyktor att vila ögonen på när man vill krypa upp i soffan eller fåtöljen på kvällarna, speciellt såhär års när mörkret verkligen gör sig påmint igen. Kanske beror det på min passion för PartyLites produkter, och mitt förflutna som konsult/säljare för dem. Tyvärr räckte inte mitt kontaktnät till för att riktigt få det att fungera, så tills vidare är konsultandet lagt på is. Men en dag hoppas jag kunna ta upp det igen, förhoppningsvis om inte allt för länge och förhoppningsvis i en helt ny stad, med nya kontakter.. och med körkort och bil!

Just nu finns det en alldeles speciell serie ur höstens & vinterns (julens) katalog som får mitt hjärta att klappa tredubbla slag allra minst. Det är denna serie, där den stora stormlyktan bara kan köpas om man håller en egen PartyLite-visning. Produkterna över huvudtaget kan förövrigt bara köpas genom hempartyn, vilket egentligen känns lite tråkigt. Jag hade gärna shoppat på nätet också!




image1
Bilden är lånad från PartyLites hemsida.


Framöver kan det nog dyka upp en hel del favoriter från PL här i min blogg, både gamla och nya. Här hemma finns så många ljusgröna kartonger med PartyLite-loggan på så att knappt hälften kan stå framme trots att jag förtvivlat försöker göra plats både här och där ;) Men med två terrorister till kattor måste man samtidigt tänka på om de kan komma åt och förstöra alla dessa skatter. Betalar man dyrt för något man förälskat sig i - och som med ganska stor säkerhet utgått ur sortimentet när en katt är i farten - då vill man inte riskera något!


Nu ska jag dock, efter en dag i farten, slå mig ner i min fåtölj och fortsätta läsa nya Drömhem & trädgård som landade i min brevlåda idag och sniffa Snöbär, vilken är doften jag valt på mina doftljus idag.



Vintertid



Eftersom vi övergick till vintertid inatt tar jag för givet att det nu är tillåtet att på allvar börja längta efter snö och juletid? Längtan har dock legat och grott ett bra tag allaredan denna höst, vilket inte alls är likt mig. Det är väl såhär dags den brukar vakna annars. Kanske har jag blivit lite julskadad genom att läsa inredningsbloggar från förra julen? Men jisses, mina tomatplantor står ännu här i mitt vardagsrum och så sent som igår trillade en röd tomat ner i min hand då jag råkade komma åt plantan när jag flyttade på den! Och i krukor på min uteplats står astrar ännu och lever och blommar, precis som luktärt i blandade färger. Så än får jag väl nöja mig med att tråna tålmodigt.

Jag tänkte fortsätta lite med historian bakom skapandet av den här alldeles "nybakade" bloggen, för även om mina tankar oftast kretsat kring inredning de senaste månaderna var det väl inte alldeles självklart att jag skulle börja blogga om det också. Räckte det inte med att läsa alla dessa inredningsmagasin som dimper ner i brevlådan varje månad? Jag trodde nog det, tills jag läste en artikel i amelia om människor som bloggar. Där fanns en liten intervju med en person som bloggade om just inredning. Jag skyndade att klicka mig in på hennes blogg saravillfara och oj, var jag fast? Jag läste hennes blogg från första till sista inlägg på bara några dagar och inredningsdrömmarna för den där framtida köpebostaden fick mer fart än någonsin tidigare den här hösten när jag såg hur fint de gjort om i sitt hus! Genom all läsning har jag samlat på mig ett stort antal nya länkar till inredningsbloggar. Det var så jag fann min andra nya favorit, kitchenbloom!
Framöver ska jag kika runt i alla bloggar och se vilka jag tycker är läsvärda, så får jag ytterligare saker som håller mig i ett fast grepp här vid datorn ;)
Men inredning är faktiskt en mycket viktig sak,  så det är ju förståeligt att jag prioriterar bloggläsning framför.. städning? :)


Min inredningsblogg



Jag började skriva dagbok så snart jag kunde skriva, någon gång i sjuårsåldern. Med åren blev det dock allt mindre skrivande, tills jag tog steget in i internetvärlden. Här fanns ju communitys som Lunarstorm och med tiden fann jag den fiffiga dagboksfunktionen och började sakta men säkert knappa ner mitt liv med hjälp av tangentbordet. Nu har jag skrivit dagbok mer eller mindre (mest mer de senaste åren) regelbundet sedan 2002 . Med tiden har jag flyttat runt litegrann, min favorit var väldigt länge dagboken på skribentforumet Haket, men sedan denna fantastiska sida brottats med allt fler och längre, men än så länge bara tillfälliga, krascher började jag söka mig till andra platser på den stora vida webben för att tillfredsställa mitt skrivbehov. Jag har testat ett antal bloggar, min första blogg här på blogg.se skapades exempelvis redan 2005, men fastnade aldrig riktigt för någon. Förrän jag hittade nogg.se förra hösten. Där håller jag ännu till och uppdaterar mitt dagliga liv.

Under det här året har mitt intresse för inredning fått en revival efter att ha legat ganska slumrande en lång tid, och nu har jag kommit till den punkt då jag känner att jag väldigt gärna skulle vilja skriva mer om det. Men inredning passar inte riktigt in i den befintliga noggen, så här sitter jag nu och skriver mitt första inlägg på sandralinneas med förhoppningen att jag med tiden ska kunna utveckla den till en inredningsblogg att vara stolt över.


Innan jag börjar skriva något annat tänkte jag att den här bakgrundshistorian kunde vara på sin plats. Kanske kommer bara mina tidigare nogg-läsare hitta hit.. kanske hittar någon helt okänd hit? Det är väl något som tiden får utvisa.


Jag är en tjugoettårig (fyller 22 nästa vecka - huh, jag börjar känna hur tiden rinner iväg nu ;) tjej född och uppväxt i den lilla men förmodligen ganska kända "byhålan" Mora. Jag minns inte när mitt intresse för inredning föddes, men jag har länge haft en dröm om att utbilda mig till inredningsarkitekt. Med åren har insikten att mina betyg inte riktigt räcker så långt gjort att den planen lagts på hyllan, liksom drömmen om ett yrke som husarkitekt. Men det hindrar mig inte från att rita mina egna "drömhus" i rutigt collegieblock efter rutigt collegieblock, och det har inte hindrat mig från att dregla över alla inredningsprogram på TV som jag med stor lycka sett explodera i antal de senaste åren. Nu har jag även funnit meningen med alla inredningsmagasin i ICA-kioskens tidningshyllor.

Kanske har flytten till min första egna lägenhet också bidragit till att inredningsintresset blommat upp igen. Tidigare fanns inga möjligheter (läs: pengar) till att göra särskilt mycket med mitt/mina rum. Egentligen har jag inte särskilt mycket pengar över för sådant nu heller. Men jag tar mig råd; genom att prioritera bort sådana där onödigheter som nya kläder och andra lika tråkiga saker ;)
Förhoppningsvis är det något som kommer förändras framöver.

Min stora dröm är att få köpa en egen lägenhet och inreda från grunden med nya, fina möbler; ny soffa, skön fåtölj med fotpall, en fin matgrupp till köket och en ny skön säng! Tills vidare bor jag dock i en hyrestvåa med mina två kisekattor Caspian och Chaos; Chaos kallas dock Sessan till vardags..


Innan jag skriver en hel roman är det väl dags att runda av detta mitt första inlägg här i min nya inredningsblogg. Innan den sista punkten vill jag bara hälsa alla eventuella läsare som råkar hitta hit ett hjärtligt välkommen! Lämna gärna en liten kommentar med länk till er egen inredningsblogg, om ni har en - ja andra bloggar går för all del alldeles utmärkta de med! :)





RSS 2.0