Flyttfågel


Det var länge sedan jag uppdaterade här, nu igen. Så jag tänkte ge mig på att skriva om min förestående flytt nu. När jag börjar räkna efter hur många gånger jag flyttat de senaste åren är det lätt att tänka att jag förvandlats till en riktig flyttfågel. Mina 16½ första levnadsår bodde jag i en och samma port, i ett ganska trevligt hyreshusområde. De första sex åren bodde vi i en tvåa, sedan flyttade vi till en trea i dörren mittemot. Det kallar jag en lagom lång flytt! ;)

Tvåtusentvå flyttade vi "på riktigt". Till andra sidan kommunen. Därpå följde tre flyttar på tre år, och sedan dess har jag flyttat ännu en gång; till min första egna lägenhet. Det blir ett år sedan i maj. Men nu kommer jag alltså inte hinna fira ettårskalas här i min ljusa fina lägenhet. Istället flyttar jag i månadsskiftet.

Min nya lägenhet är nästan exakt 10kvm större (vilket jag Inte ser som något positivt, jag hade gärna fått en lite mindre lägenhet än den jag har nu faktiskt). 68,5kvm fördelat på två rum och kök, en avlång, ganska stor hall, badrum med plats för egen tvättmaskin och därtill en klädkammare. Det finns gott om garderober också, ett plus i jämförelse med i mitt nuvarande lilla slott där det finns en enda dubbelgarderob och ett linneskåp. Förutom klädkammaren, men den har jag inte hunnit bo in mig i och nu hinner jag ju inte göra det heller (den har istället förvandlats till förråd till mina fulla flyttkartonger).
Dessutom får jag en balkong! Balkongen är nog det bästa faktiskt. Jag drömmer konstant om att få inreda den och sitta där med mina inredningstidningar, en bra bok, tända ljus och filtar hela sommaren lång. Men det var ju det där med att packa, städa och flytta in och komma iordning också..

Eftersom lägenheten var i ett rysligt skick har jag bestämt mig för att måla och tapetsera alla fyra rum (badrummet har jag ingenting att säga till om, det sköter fastighetsbolaget...).
Köket kommer bli vitmålat, med sådan där tråkig nättapet. Nättapeten hade jag gärna sluppit. Men det är iallafall bättre än att ha det som det är nu.
I hallen kommer det också bli vitt. Fast i tapetform. Vardagsrummet kommer också ha en tapet som går i vitt, medan sovrummets tapet går mer i beiget med ett vitbeiget mönster. Tänkte lägga in bilder lånade från Boråstapeters sida så ni får se.


image158

Hallen, Borosan 07/08 8255

image159

Vardagsrummet, Borosan 07/08 8223

image160

Sovrummet, Borosan 07/08 8265



Vad tror ni? Kommer det bli bra?
Det är förstås svårt att avgöra riktigt hur tapeterna verkligen ser ut utifrån de här bilderna.
Men det ger er ett hum iallafall!

Avslutar med en ritning av lägenheten också.. Bilden stämmer inte helt, garderoberna återfinns i sovrummet istället för i hallen. Men om jag inte minns fel ska det finnas en eller två garderober i hallen också. Med andra ord lär jag inte behöva bekymra mig för att få plats med alla saker ;)

image161


Är det förresten någon som anmäler sig frivilligt till som flytthjälp är ni hjärtligt välkomna den första maj!

RSS 2.0